pondělí 5. srpna 2013

(ZAMYŠLENÍ) Co dál s Kardioblogem?

Kardioblog už je tu přes rok a to mě vede k zamyšlení. Jak se první rok povedl? V čem jsme dělali chyby?Jak se má blog vyvíjet dál?

Během uplynulého roku jsme vyzkoušeli různé typy příspěvků. Některé měly větší úspěch než jiné.
____________________________________________________________________________
Zkoušel jsem a nakonec prozatím opustil videa a podcasty. Proč? Hlavní důvod je, že vyžadují extrémně hodně času. Krom toho jsem nezkušený "vyprávěč" a s mikrofonem si zatím příliš nerozumím. Neměly dostatečný poměr náročnost tvorby/sledovanost, abych s nimi pokračoval.

Zato krátké postery mají úspěch, např. tento. Výhoda takových posterů (lepší označení mě nenapadlo) je, že mají obrovskou (na poměry Kardioblogu) sledovanost a navíc jejich tvorba trvá jen cca 15 minut. To je obrovský rozdíl.

EKG kazuistiky. Už jsme jich prošli několik set. Snažím se méně a méně používat cizí (i když volně šiřitelné) EKG kazuistiky a používat místo nich kazuistiky od fanoušků Kardioblogu (a mé kazuistiky). Tímto Vás prosím - pokud narazíte na zajímavé EKG, naskenujte a pošlete jej na kardioblog@seznam.cz. Téměř z každého EKG se můžeme něco naučit. Samozřejmostí je, že odstraním identifikační údaje na EKG a změním případně i rok narození a další detaily, aby byla zaručená anonymita pacienta.

ECHO kazuistiky jsou specializovanější oblast než EKG. Přesto si myslím, že si zaslouží na blogu své místo. Snad se nám v dalších měsících podaří nějaké nové získat.

RTG kazuistiky jsou relativně populární, ale momentálně jsem je pozastavil. Myslím, že by bylo lepší, aby je na blogu dělal někdo povolanější než já. K tomu se Váže i moje prosba: Znáte radiologa, který by byl ochotný podílet se na Kardioblogu a občas vytvořit kazuistiku se skiagramem hrudníku? Zkuste jej kontaktovat a poptat se po takové možnosti. Jsem si jistý, že i mezi radiology jsou podobní nadšenci jako mezi kardiology, anesteziology, patology nebo neurology.
Myslím, že by nám všem prospělo zlepšit se v interpretaci rentgenových snímků.

____________________________________________________________________________
Tímto se chci obrátit na Vás, fanoušky Kardioblogu. Rád bych znal Váš názor na to, kam má Kardioblog ve svém druhém roce směřovat.

  • Co se Vám líbí? 
  • Co se Vám nelíbí? 
  • Co Vám na blogu chybí?
  • Co byste změnili?



K tomu se Váže i malá výzva pro některé stydlivější fanoušky:
Pokud se chcete něco naučit - komentujte, ptejte se, odpovídejte na otázky. Pasivním čtením se naučíte minimum! Pokud se stydíte, vytvořte si falešný účet na Facebooku a můžete komentovat bez zábran. Nikdo Vaše odpovědi nebude na blogu zesměšňovat, pokud napíšete něco nesprávně. Pokud by to někdo zkusil, ban jej nemine.

____________________________________________________________________________
Nezapomínejte, že blog děláme hlavně pro Vás - fanoušky. Potřebujeme Vaše ohlasy, potřebujeme Vaši věcnou kritiku a potřebujeme čas od času i Vaše uznání (samozřejmě jen pokud je zasloužené), abychom mohli pokračovat a Kardioblog vylepšovat.

Komentáře můžete posílat na Facebooku, pod tento příspěvek a nebo v soukromé zprávě na kardioblog@seznam.cz. Oceníme Vaši zpětnou vazbu. Děkujeme za Vaši přízeň!

Žádné komentáře:

Okomentovat